Welkom bij Of Free Spirit

Even voorstellen

Wij zijn Anja en Leon Suurmond-Bakx, en wonen in de landelijke omgeving van Heerle (NB) in een authentiek monumentaal boerderijtje.
Samen met onze Jack Russell Terriërs en Australian Shepherd, poes, paarden, geitjes en kippen genieten wij hier volop van het buitenleven.
Al onze honden leven bij ons in huis, geen kennelhonden dus. Ze spelen dagelijks in ons weiland, liggen binnen graag in hun eigen mand bij de brandende houtkachel of bij mij op de bank.
Ze vergezellen ons op onze lange wandelingen in veld, bos en strand, naast de fiets, en genieten mee op vakantie naar Frankrijk in een boerderijtje met afgesloten tuin.

Van tijd tot tijd fokken wij een nestje pups voor serieuze liefhebbers van dit ras.
Onze pups worden met de meest mogelijke zorg en aandacht grootgebracht, als pupkoper heb je daar zijn hele leven profijt van.
De pups worden in onze eetkamer geboren, verhuizen na 3 weken naar de grote puppyren in onze huiskamer en maken kennis met de dagelijkse handelingen in een huishouden.
Hier ontvangen we ook bezoek voor de pups. Zij brengen nieuwe geurprikkels van buiten mee, pakken de pups op en spelen met ze.
Alle geuren en gevoelsprikkels die de pups op deze leeftijd al opdoen, resulteren in associaties. Deze associaties zijn bepalend voor de rest van het leven van de pups.

Een pup is van nature nieuwsgierig en ondernemend. Om ervoor te zorgen dat hij dat de rest van zijn leven blijft is een goede socialisatie noodzakelijk. Socialisatie is met name ook van belang om de pup te laten uitgroeien tot een prettig en sociaal functionerend wezen.
Alles wat de pups meemaken is een leermoment, juist in deze eerste levensfase.
We starten met de zindelijkheidstraining, en nemen de pups daarvoor meerdere malen per dag mee naar buiten zodat zij daar hun behoefte kunnen doen.
Daarmee vergroten we hun wereld, en laten hen onze tuin ontdekken. Stapje voor stapje maken ze kennis met onze volwassen honden en ontmoeten ze onze andere dieren.

Vanaf 6 weken oud nemen we de pups mee in de auto, bezoeken een tuincentrum en nemen ze mee in onze nostalgische kinderwagen voor bezoek aan een stadje waar ze veel indrukken op doen en onbekende mensen, groot/klein, jong en oud ontmoeten.

Zodra ze 8 weken oud zijn, mogen onze pups gaan vertrekken naar hun nieuwe begeleiders, ze zijn dan ontwormd, geënt, gechipt en geregistreerd bij de Raad van Beheer. Om de pup de best mogelijke toekomst te kunnen geven, is een goede match tussen pup en zijn nieuwe baasje voor ons van groot belang.
U ontvangt bij de koop een koopovereenkomst, stamboom en Europees dierenpaspoort.
Veel plezier bij het bekijken van onze website, de foto’s spreken voor zich en geven een indruk van het dagelijks leven van onze honden.

Anja en Leon